Eind september zijn er 20 deelnemers gestart aan onze Klaar voor het najaar challenge. In deze challenge staat voeding, beweging en lichamelijke gezondheid centraal maar iedere deelnemer had zijn eigen doel.

 

Amanda van den Bergh is als winnaar geëindigd en heeft heel wat leuke prijzen binnen gesleept!
Zo mag zij gaan shoppen bij Nebraska Fashion, Faber Sport en Ekoplaza, zich laten verwennen bij Skinvital in Gorredijk én het prachtige resultaat laten vastleggen in een BOOST shoot van Sterk in Beeld!

Maar…zo zegt ze zelf, “winnen was niet mijn doel!”
Afgelopen januari is Amanda bevallen van een prachtige dochter na een fijne zwangerschap. Helaas verliep de bevalling minder voorspoedig waardoor het sporten wat langer uitbleef dan ze zelf had gehoopt. De laatste zwangerschapskilo’s gingen er niet af. Amanda was ontevreden, haar kleding zat niet fijn en voelde zich eigenlijk zwaar ongelukkig als ze in de spiegel keek. Haar man Michael sportte al bij The Unit en opperde dat het misschien een goed idee was om mee te doen met de Klaar voor het najaar challenge. Ze gaf zich op voor een proefles, welke goed beviel  en meldde zich gelijk aan voor de challenge.

 

“Je denkt dat je gezond eet. Ik was zelfs overgestapt op een veganistisch dieet om de laatste kilo’s eraf te krijgen. Maar meteen al had ik door dat ik te weinig groente at en veel te veel fruit die natuurlijk bomvol suikers zitten. Dat soort inzichten die ik mee heb gekregen tijdens de challenge maken dat ik nu écht begrijp wat voeding met me doet en wat ik kan aanpassen om resultaten te gaan behalen eén te houden! Tijdens de challenge ben ik mij ook veel bewuster geworden van het drinken van water.” 

 

Amanda heeft een geweldig resultaat geleverd en is 4,4 kilo afgevallen met spieropbouw. Haar vetpercentage is bijna met 7% gedaald! Maar haar grootste winst is dat haar kleding weer past zoals voor de zwangerschap. Ze durft weer strakke shirtjes aan zonder dat ze zich daar onzeker bij voelt. Haar doel van 75 kilo heeft ze bijna gehaald en alles wat ze heeft aangeleerd tijdens de challenge zet ze door. Een voorbeeld hiervan is boodschappen doen met een lijstje. Goed bedenken wat en wanneer je de hele week (of een aantal dagen) wilt gaan eten zodat je goed voorbereid bent zodat er ook minder verleidingen zijn. Maar anders als bij de challenge kan ze nu ook af en toe genieten van een wijntje of chocolade pepernoten. 

 

“De zes weken waren een mooie tijd om een basis te leggen om zelf verder te gaan. Het had voor mij niet langer hoeven duren. Na drie weken had ik echt een dip omdat ik voor mezelf te weinig progressie zag, zoals meerdere deelnemers. Maar dankzij Michael heb ik de knop weer om kunnen zetten en de challenge met succes kunnen afsluiten! Ik had van te voren geen idee wat me stond te wachten maar dankzij de facebookpagina, mijn buddy Sylvia (die net als mij ook net bevallen was) en de deelnemers die je tegenkomt tijdens het sporten in The Unit maakte dit tot een succes.”

 

In februari starten we weer met een challenge. Hou daarvoor de site goed in de gaten.
Ben jij al klaar voor het nieuwe jaar? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The Unit S&C draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches