Samen met mHealth 24/7 op weg naar een gezond lichaam

Steeds meer mensen krijgen diabetes, en dan vooral type 2. Wist jij dat je met een gezonde lifestyle hier een enorme invloed op hebt? Dat je letterlijk jouw gezondheid in eigen hand kan nemen?

Wat is diabetes?
Diabetes is een stofwisselingsziekte, waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed kan reguleren. Bij diabetes type 2 heeft het lichaam te weinig insuline. Bovendien reageert het niet meer goed op insuline: dat heet ongevoeligheid voor insuline. Mensen met diabetes type 2 krijgen meestal medicijnen, voedings- en bewegingsadviezen. Soms moet iemand ook insuline spuiten. Het lichaam van mensen met diabetes type 1 maakt zelf helemaal geen insuline meer aan. Dat komt doordat het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken vernielt. Daarom moet je met diabetes type 1 een paar keer per dag insuline inspuiten, of een insulinepomp dragen.

mHealth 24/7
Je kan je voorstellen dat dit heel precies moet gebeuren, en dat je leven behoorlijk veranderd op het moment dat je te horen krijgt dat je diabetes hebt. Dit ondervonden ook Jan Nico van Aalsum en zijn vrouw Aiske. Hun dochter werd gediagnosticeerd met diabetes type 1. Hierdoor raakte Jan Nico geïnspireerd en dit leidde tot mHealth 24/7:Deze mobiele applicatie biedt de mogelijkheid om op een snelle manier een overzicht met gezondheidsgegevens te creëren, zodat door de medisch specialist een zorgvuldig advies kan worden gegeven aan de patiënt. Zo kunnen patiënten zelf koolhydraten, insuline en glucosewaarden meten en deze informatie registreren via de eenvoudige app op een mobiel apparaat of pc. Via een portal is het mogelijk, na autorisatie van de patiënt, ouders en medisch specialisten mee te laten kijken. (zie ook www.mhealth247.nl)

Geen Excuus
Niet voor niets krijgen mensen met diabetes type 2 vaak voedings- en lifestyleadviezen. Dit is dan pas vaak nadat zij gediagnosticeerd zijn met deze ziekte. Maar voorkomen is beter dan genezen en daarom gaan Jan Nico en Aiske zelf het goede voorbeeld geven. Klaar met alle excuses: ook met een druk leven kan je gezond eten en sporten. En als zij het kunnen, kan jij het ook!

In de rubriek “Geen Excuus” kan je wekelijk lezen hoe zij d.m.v. training en voeding, hun gezondheid weer in eigen hand nemen. En het leuke is: jij kan direct meedoen! De workouts kan je thuis ook uitvoeren, je hoeft niet getraind te zijn en de voedingstips zijn voor iedereen geschikt als basis voor een leven lang fit. Inclusief recepten en achtergrondinformatie.

Kortom: Als je echt wilt, er is geen excuus waarom jij niet mee zou hoeven/kunnen doen!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *