Aanstaande zaterdag hebben wij de feestelijke opening van onze uitbreiding in The Unit. En daar hoort natuurlijk een lekker hapje en drankje bij. Na wat speurwerk te hebben verricht, viel de keuze o.a. op geroosterde kikkererwten. Zojuist is de eerste testbatch gemaakt en…al voor de helft op 🙂 Winnaar!!

 

 

Kikkererwten zijn rijk aan o.a. eiwitten en zeker voor vegetariërs een mooie bron om hun eiwitten o.a. vandaan te halen. Bovendien zijn deze geroosterde kikkererwten een heerlijke snack voor tussendoor of als smaakmaker in een salade.

Dankzij de variatie aan kruiden die je kan toepassen, kan je ook steeds weer een andere smaak creëren.

Ingrediënten:
Kikkererwten (je kan zelf je hoeveelheid bepalen. Je kan ze gebruiken uit een pot en laten uitlekken of, zoals ik hebt gedaan, gedroogde nemen, die laten wellen en koken.)
Olijfolie
Keltisch zeezout
Kurkuma
Ras-El-Hanout kruidenmix van Jonnie Boer

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kikkererwten in een bakblik, verdeel de kruiden en het zout er over en overgiet het geheel met de olijfolie. Rooster de kikkererwten 30 minuten in de oven en klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen