Hilbert Kuipers, member of the month mei 2016

Hi allemaal,
Laat ik beginnen met het feit dat ik enorm trots ben dat Anne Bart en Mariska me voor “Member of the Month” hebben genomineerd. Wat een dergelijke onderscheiding ook inhoudt, voor mij is uiteindelijk de waardering en het respect dat erachter steekt hetgeen dat écht telt. Bedankt guys en natuurlijk volledig wederzijds!

Inspiration

Patronen in hun algemeenheid zijn mijn voornaamste bron van inspiratie. Ze zijn overal om ons heen en ze lopen in alles door tot in de kleinste details. Waar veel mensen echter niet bij stil staan is dat patronen een machtige tool vormen wanneer je in staat bent om ze te herkennen. Op patronen kun je namelijk goed vertrouwen.
Ooit weleens voor een uitzichtloze situatie gestaan waarin angst en depressie je leven leken te domineren? Probeer op zo’n moment te relativeren door aan een aantal vergelijkbare situaties uit het verleden te denken met een positieve afloop. Probeer het patroon te ontdekken in wanneer en hoe vaak het voor kwam, hoe je er eerder mee omging, hoe je eruit bent gekomen en wat je ervoor hebt gedaan.

Je zult zien dat je zelfvertrouwen een boost krijgt op zo’n moment…eerder lukte het je toch ook!? Het enige obstakel tussen mij en mijn doelen is de gedachte is dat het me niet gaat lukken.

Motivation

Mijn motivatie om te gaan sporten was aanvankelijk omdat ik klaar was met het vergiftigen van mezelf met een ongezonde lifestyle. Alhoewel ik niet rook en nauwelijks drink ben ik van nature een erg stressvol kereltje dat in zeven sloten tegelijk loopt mits niet afgeremd door het thuisfront. Tel daarbij op dat ik ondernemer ben, veel in de auto zit en lange dagen maak achter de pc vergezeld door 30 bakken koffie per dag, kilo’s tankstationsvoer en een strippenkaart bij de KFC. Voila, het recept voor een heuse kantoorbuik. Toen ik op een gegeven moment mijn eigen manboobs voelde stuiteren terwijl ik van de trap liep was de maat vol. Somting hed toe tjeens! ;)

Dedication

Eind januari dit jaar heb ik een zwaar ski ongeval gehad waarbij ik met ca 100 km p/uur de diepte van een rode piste in werd gelanceerd. Het was een inschattingsfout waarbij mijn rechter humeruskop en schaambeen het moesten ontgelden, beide waren gebroken en ik heb een week in een Oostenrijks ziekenhuis moeten doorbrengen.

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten relativeerde ik de situatie en berustte ik ook hier in mijn patronen. Ik had weliswaar nog nooit iets gebroken of zelfs maar in het ziekenhuis gelegen maar gezien de golf van positiviteit in mijn leven sinds ik de kracht van patronen ontdekte weigerde ik te geloven dat het nu niet zou gaan. Bovendien kende mezelf goed genoeg om te weten dat ik niet in een slachtofferrol zou vervallen en in plaats van te kijken naar wat ik niet kon op dat moment verlegde ik mijn focus dan ook op wat juist wel ging. Resultaat? Na drie van de acht weken voorgeschreven bedrust zat ik al weer in de The Unit, na amper 4 weken liep ik zonder krukken en na bijna 9 weken deed ik mijn eerste pushups weer. Inmiddels train ik bijna volledig mee met de groep en kan ik nagenoeg alles weer.

Maar…mijn fysieke herstel had niet gewerkt zonder de expertise en positiviteit van een aantal mensen waaronder Anne Bart en zijn team.

Over positiviteit, inspiratie, motivatie en toewijding gesproken…ik ben jullie meer dan dankbaar!

PS: Iemand nog belang bij een strippenkaart voor de KFC? ;)

Greeetzzz,
Hilbert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.