In mei starten we The Unit 058 kettlebell club in Leeuwarden, precies 5 jaar nadat we op eenzelfde manier zijn begonnen in Heerenveen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Want de kettlebell is een supereffectieve tool waarmee je in 30 minuten je hele lichaam kan trainen.

In deze blog lees je meer over de kettlebell en waarom je hem zeker in je trainingsprogramma moet opnemen.

Wat is een kettlebell?
De kettlebell is een ijzeren kogel met een handvat. Oorspronkelijk komt deze tool uit Rusland maar er zijn aanwijzingen dat de Kelten en gladiatoren ook met soorgelijke trainingstools trainden om hun kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. 

Waarom is trainen met een kettlebell zo effectief?
Hoewel het een simpele tool is, train je alle grote spiergroepen met de kettlebell. Hierdoor maakt het een training voor je hele lichaam. Vaak is dit een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit en mobiliteit, waardoor het supereffectief is in vergelijking met bijvoorbeeld alleen een duurloop of een training in de fitness. Het begint altijd met de basistechnieken, welke eigenlijk al genoeg zijn voor een goede workout. Beheers je de basis goed, dan kan je verder met gevorderde en gecombineerde oefeningen als trusters, de clean & press, high pull en snatch. Dat de Kettlebell training veel effectiever is dan andere vormen van training is onlangs ook bevestigd door onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin. Zij hebben in 2010 een onderzoek uitgevoerd naar de resultaten van de Kettlebell workout en ontdekten dat 20 minuten trainen met de Kettlebell net zo effectief is als 1 uur lang hardlopen en gewichtheffen in de sportschool.

Voor wie is de kettlebell geschikt?
Voor iedereen! Doordat de kettlebell in allerlei gewichten te verkrijgen zijn, is er ALTIJD een die past bij jouw huidige niveau. Met de kettlebell verbeter je jouw atletisch vermogen. Door te werken met een passend trainingsschema, wordt je sterker, belastbaarder, verbeter je jouw conditie én stimuleer je de vetverbranding. En dat al met een workout van 30 minuten! En zeg eens eerlijk: 2x 30 minuten in de week zijn wel vrij te maken toch? Door de compactheid kan je de kettlbell zelfs meenemen naar kantoor 🙂

Resultaten
Na een maand de hebben gewerkt met de kettlebell ga je meer energie ervaren in het dagelijks leven. Dat garanderen we je. Doordat je alle “systemen” in je lichaam aanspreekt, voel je je fitter, wordt je sterker en stimuleer je langdurige vetverbranding .
Voor de beste resultaten raden we je altijd aan om gelijk ook aan de slag te gaan met een passend voedingspatroon. Dat is dan ook waarom je bij ons, als je lid wordt, ook 4 weken lang gratis voedings-, minset- en lifestyle tips ontvangt.


Wanna try?
Klinkt goed he, die kettlebell? Dat is ook de reden dat ze in praktisch elke training in The Unit worden ingezet. Wil jij zelf ervaren hoe het is om hiermee te trainen en welk gewicht het meest passend is voor jou om mee aan de slag te gaan?

Geef je op voor onze try-outs op 30 april a.s. in Leeuwarden om zelf te ervaren, hoe leuk en hoe effectief deze manier van trainen is!

Omdat kwaliteit en persoonlijke aandacht voor ons prioriteit 1 heeft, werken we altijd in kleine groepen
om er zeker van te zijn dat jij de aandacht krijgt die je verdient. Voor de kettlebell workshop werken
we daarom met groepen van maximaal 12 personen en zijn de volgende tijden beschikbaar om je in te schrijven:

Tijdslot 1: 11.00-12.00

Tijdslot 2: 12.00-13.00

Tijdslot 3: 13.00-14.00

Opgeven kan door een email te sturen naar info@theunitsc.nl met je naam, contactgegevens en de tijdsslot waaraan je wilt deelnemen.

Heb je nog vragen, dan kan je ook mailen naar dit adres, of bellen met Mariska op 0642210113.
Graag tot de 30e!
PS: woon je in Heerenveen e.o., dan ben je ook van harte welkom in The Unit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The Unit S&C draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches