Nadat zij zich niet zo fit voelde als ze zou willen, is Aafke Sijtema – Boermans op onderzoek gegaan hoe zij haar lifestyle zo kon aanpassen, dat ze dat wél ging ervaren. Inmiddels komt ze trouw 2x in de week trainen en is koken haar nieuwe hobby/passie die ze graag deelt.

Deze maand is ze member of the month. Haar verhaal lees je hier:

Member of the month! wat een verrassing zeg en tevens een mooie motivatie om lekker zo door te gaan!

 

Ik ben Aafke Sijtema-Boermans (34 jaar), pedagogisch medewerker en sinds december vorig jaar in contact gekomen met The Unit.

Voorheen wel lid geweest van een sportschool maar daar deed ik dan altijd mijn vaste rondje op de apparaten en dat was het dan. Eigenlijk was er totaal geen begeleiding. Ik modderde dan ook maar wat aan met het resultaat dat ik na een half jaar/jaar mijn abonnement maar weer opzei. Er was geen uitdaging en ik boekte weinig vooruitgang.

Een paar jaar geleden ben ik eerst al eens begonnen om mijn voedingspatroon om te gooien. Ik had steeds minder energie en voelde me niet ‘happy’. Na heel veel googelen langzaamaan de gluten en zuivel zoveel mogelijk geschrapt en ik ben gaan koken zonder pakjes en zakjes. Veel nieuwe kookboeken aangeschaft en al heel snel kreeg ik veel meer energie en voelde ik me veel beter! Sindsdien eet ik grotendeels Paleo.

Inmiddels is koken en nieuwe  gerechten uitproberen een hobby geworden. Ik deel dit dan ook bijna dagelijks op Instagram/facebook onder Aafke4food.

Toch was het plaatje nog niet helemaal af. Ik had al veel gelezen dat o.a krachttraining ook heel goed is voor de hormoonbalans en uiteindelijk ben ik op de site van The Unit uitgekomen.  Deze manier van aanpak sprak mij wel aan en begin december de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd. Ze hadden een leuke actie om eerst een maand gratis te trainen dus die week ben ik gelijk maar begonnen. Eerst was het even onwennig en heel veel spierpijn! Dit ging snel over en de sfeer bij The Unit voelde gelijk goed.Ik train 2 x in de week op de maandag en woensdagochtend onder leiding van Anne Bart. Deze 2 uurtjes zijn me inmiddels echt heilig geworden en ik plan mijn andere activiteiten dan ook zoveel mogelijk om deze vaste trainingsuurtjes heen. Ik baal gewoon als ik een keer niet kan op mijn vaste uurtje. Gelukkig kun je je altijd inschrijven op andere tijdstippen/dagen. Doordat de trainingen heel gevarieerd zijn is het nooit saai. De combi kracht en conditie bevalt mij goed! Oefeningen die mij minder goed liggen zijn ook zo weer voorbij want gelukkig geen 100 herhalingen bij The Unit.

Ik ben er inmiddels achter dat het sporten op deze manier mentaal ook goed werkt want onder de trainingen denk ik verder nergens anders aan. Even lekker het hoofd leeg maken. Naast goede begeleiding zijn er ook nog eens hele leuke mensen die er trainen dus ik kan alleen maar zeggen was ik er maar eerder heen gegaan!

 

Een sportieve groet van Aafke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.